Pretul barilului de petrol a scazut cu peste 50% incepand cu august 2014

Reactia in Romania – inceata si nesemnificativa: doar 15% scadere la pretul benzinei

  

            Bucuresti, 24 februarie 2015 – InfoCons – InfoCons – InfoCons a realizat un Studiu cu privire la evolutia pretului la carburant pentru perioada 1 septembrie 2014 – 15 februarie 2015, in raport cu pretul titeiului si cu evolutia cursului euro si a dolarului, in aceeasi perioada.

Studiul face parte dintr-un proiect de monitorizare a produselor si serviciilor comercializate pe piata romaneasca, derulat de InfoCons – InfoCons – InfoCons in cadrul consortiului I.C.R.T. International Consumer Research & Testing pentru produse si servicii la standarde europene, pentru ca alegerea cetateanului consumator sa fie facuta in cunostinta de cauza.

In urma acestui Studiu au reiesit urmatoarele:

Din datele analizate, reiese faptul ca pretul carburantului cumparat la pompele din Romania a inregistrat primele scaderi abia din luna decembrie 2014, in conditiile in care scaderea pretului barilului de petrol s-a inregistrat in luna august 2014. De semenea, scaderea inregistrata in Romania per litru de petrol a fost de doar 15%, in conditiile in care barilul a scazut cu aproape 50%.

Grafic 1

In acelasi timp, in luna februarie a anului 2015, pretul barilului a inregistrat o mica crestere, pretul carburantului la pompele din Romania aliniindu-se la aceasta corectie in saptamana imediat urmatoare.

Grafic 2

In toata perioada analizata, cursurile afisate de catre Banca Nationala a Romaniei pentru monedele EUR si USD au fost stabile, neinregistrand fluctuatii majore.

Despre: Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România – InfoCons (www.protectia-consumatorilor.ro ), unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federatiei Asociațiilor de Consumatori.

Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal