Politia de Frontiera Romana – 21 de ani InfoCons Protecția Consumatorului

Felicitări cu prilejul celebrării a 21 de ani de existenţă InfoCons – Organizația pentru Protecția Consumatorilor în România şi Europa!

Parteneriatul cu societatea civilă pentru prevenirea şi combaterea fenomenelor infracţionale este un deziderat al Poliţiei de Frontieră Române. Profitând de acest moment aniversar precum şi de sărbătorirea, pe data de 26 aprilie a Zilei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale, dorim să vă mulţumim pentru colaborea îndelungată pe care o avem, dar şi pentru campaniile pe care le-am derulat în colaborare de-a lungul anilor, care au contribuit la conştientizarea fenomenlui cu bunuri contrafăcute în rândul populaţiei.

Instituţia noastră desfăşoară permanent acţiuni de depistare a persoanelor care au ca preocupare traficul cu produse contrafăcute, acţionându-se cu precădere în punctele de trecere ale frontierei, constatându-se fapte de încălcare a regimului drepturilor de proprietate intelectuală, cu preponderenţă la intrarea în România.

Pe linia dreptului de proprietate intelectuală, traficul ilicit cu produse contrafăcute a cunoscut în anul 2023 o altă dimensiune, la nivelul poliției de frontieră fiind constatate independent sau în colaborare cu lucrătorii vamali 1.222 fapte de natură infracţională, de 3,1 ori mai mult comparativ cu anul 2022, când au fost depistate 397 fapte infracționale.

Valoarea bunurilor ridicate, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, este de aproximativ 300 milioane de lei, majoritatea dintre acestea fiind reprezentată de articole vestimentare și parfumuri.

Având în vedere prejudiciul adus la bugetul de stat, dar şi pericolul pentru consumatori, Poliţia de Frontieră Română va continua să întreprindă, împreună cu celelalte instituţii abilitate, măsuri ferme în toate zonele de competenţă, în vederea depistării şi sancţionării persoanelor implicate în traficul cu bunuri contrafăcute, precum şi reţinerii, în vederea confiscării, a mărfurilor traficate.

 

Politia de Frontiera Romana 

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal