Pleci la mare in week-end? Vrei sa economisesti niste bani?Mergi pe Autostrada Soarelui? Achizitioneaza carburantul inainte de a pleca spre mare, astfel poti asigura painea pentru doua saptamani.

Statiile de carburant mentionate in studiu au fost cele de pe Autostrada Soarelui si din Bucuresti, respectiv  : Rompetrol, Mol, Petrom si OMV Viva.

Ca urmare a analizarii preturilor carburantilor, la produsul tip motorina standard preturile variaza intre 5.50 lei/litru si 5.78 lei/litru.

Avand  in vedere capacitatea rezervorului unui autoturism Dacia Logan de 50 de litri, la asigurarea unui plin un consumator poate economisi 14 lei , tinand cont de diferenta de pret a carburantului de 0.28 lei/litru.

Daca luam in considerare costul unei paini ca fiind de 0.8 lei, cate paini putem cumpara de cei 14 lei economisiti? Putem cumpara aproximativ 18 paini!

carburant

Studiul face parte dintr-un proiect de monitorizare a produselor si serviciilor comercializate pe piata romaneasca, derulat de InfoCons –  InfoCons – InfoCons in cadrul consortiului I.C.R.T. –  International Consumer Research&Testing pentru  produse si servicii la standarde europene, pentru ca alegerea cetateanului consumator sa fie facuta in cunostinta de cauza .

InfoCons – InfoCons – InfoCons  a realizat acest studiu privind preturile carburantilor  din statiile de carburant din Constanta, de pe autostrada A2 si din Bucuresti in data de  25 Iunie 2015.

InfoCons – InfoCons – o9atitudine ! – InfoCons, unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, este o asociatie de consumatori neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor.

FII INFORMAT! IA ATITUDINE! -0219615

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal