Participare InfoCons Grupul de Lucru „Stop risipei de alimente”

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. Participare InfoCons Grupul de Lucru „Stop risipei de alimente”

In data de 28 iunie 2013,  reprezentantii A.N.P.C.P.P.S. Romania-InfoCons au participat la prima sedinta a Grupului de Lucru “Stop risipei de alimente`, ce a avut loc la sediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Grupul de Lucru este format din specialisti desemnati din partea urmatoarelor institutii : Romalimenta, Asociatia Patronala Romana din Industria Laptelui –  APRIL, ProAgro,Asociatia Romana a carnii – ARC, InfoCons – InfoCons -InfoCons,  Asociatia Marilor Retele  Comerciale din Romania -AMRCR, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor – A. N.S.V.S.A, Consiliul Concurentei , Rompan, RomConserv, INCDBA – IBA, Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice si Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

In cadrul acestei sedinte a fost stabilit ca vor fi formate grupe de lucuru pe produse de origine animala, nonanimala, ambalaje, etc.

Pentru intalnirea viitoare au fost propuse pentru dezbatere urmatoarele subiecte :

–          Identificarea structurii programului national de reducere a cantitatilor de deseuri alimentare (analiza la nivel european si national, masuri, studii, coduri de bune practici etc.);

–          Propunerea de a invita in cadrul Grupului de Lucru si reprezentai din alte institutii : Curtea de Conturi, Ministerul Economiei, Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Sanatatii, etc;

–          Educatia si informarea consumatorilor cu privire la acest subiect;

–          Impactul asupra mediului

InfoCons – InfoCons – o9atitudine ! – InfoCons, unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, este o asociatie de consumatori neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor.

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Pe același subiect

Distribuie

Meniu