14.123 de cauze inregistrate la Parchetele din Romania avand ca obiect falsul privind identitatea

InfoCons a realizat un studiu national referitor la infractiunea de fals privind identitatea, care vizeaza urmatoarele:

  1. Dosarele inregistrate pe rolul instantelor de judecata din intreaga tara avand ca obiect falsul privind identitatea (perioada 2005 – 2014);
  2. Cauzele inregistrate la Parchetele de pe teritoriul Romaniei, avand ca obiect falsul privind identitatea (perioada 2007 – 2013).

Studiul a relevat faptul ca in perioada mai sus mentionata au fost inregistrate, la nivelul Parchetelor din intreaga tara, 14.123 de cauze avand ca obiect infractiuni privind identitatea, din care numai 5116 au fost solutionate.

studiu_falsul_privind_identitatea_parchete_din_Romania_2007_-_2013 - InfoCons - Protectia Consumatorilor

Conform studiului mai sus mentionat, judetul Arad a inregistrat cele mai multe actiuni introduse in instanta avand ca obiect – falsul privind identitatea, si anume 515 cazuri, in timp ce la Parchetul de pe langa Tribunalul Arad au fost inregistrate 2245 de cauze cu acest obiect.

analiza_comparativa_dosare_inregistrate_pe_rolul_tribunalelelor_falsul_privind_identitatea - InfoCons - Protectia Consumatorilor

De asemenea, in perioada vizata, judetul Covasna nu a inregistrat niciun dosar pe rolul instantelor avand ca obiect falsul privind identitatea, in timp ce la Parchetul de pe langa Tribunalul Covasna s-a inregistrat un numar de 15 cauze cu acest obiect.

Ca urmare a realizarii acestui studiu, a reiesit faptul ca, in perioada 2005 – 2014, in cadrul instantelor de judecata, s-au inregistrat 1170 de cazuri la nivel national, avand ca obiect falsul privind identitatea, infractiune prevazuta in art. 293 din Codul Penal.

Dosarele avand ca obiect falsul privind identitatea includ dosarele aflate pe rolul Curtilor de Apel, Tribunalelor si Judecatoriilor din intreaga tara, astfel:

  1. Curti de Apel – 120 dosare;
  2. Tribunale – 144 dosare;
  3. Judecatorii – 897 dosare.

analiza_comparativa_a_cauzelor_inregistrate_la_parchetele_din_Romania_furtul_de_identitate - InfoCons - Protectia Consumatorilor

Pentru mai multe informatii cu privire la datele referitoare la acest studiu, puteti accesa adresele de web: www.infocons.ro si www.furtdeidentitate.ro.

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație pentru Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercita-le apelând 021 9615!*

*Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal