Oamenii au tendința să pună în coșul de cumpărături mai multă mâncare decât este necesară, și asta în special în ultimele zile din an. Acest obicei, din păcate, se înregistrează la nivel mondial și nu numai de sărbători, ci și în restul anului.

O bună parte din produsele achiziționate pentru masa de Anul Nou ajung la gunoi, unele pachete nefiind nici măcar desfăcute.

Fiind conștienți din experiența anilor trecuți de risipa alimentară produsă, chiar și așa, românii cumpără mult mai multe alimente decât le trebuie. Să fie de vină promoțiile agresive din această perioadă cu care se fălesc magazinele?

‘Din păcate, românii nu se încadrează doar în această perioadă la acest segment, ci şi în general, o familie medie de români, conform unui studiu pe care l-am realizat cu puţin timp în urmă, aruncă undeva cam la 35% din alimentele cumpărate, iar în perioada aceasta de sărbători se ajunge chiar la 37-38%’ – a declarat domnul Sorin Mierlea – Președintele Asociației InfoCons.

Țineți minte, mâncăm că să trăim, nu trăim că să mâncăm!

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal