OSOIANU MIHAI IULIAN – Adjunct al șefului inspectoratului de poliție județean la Inspectoratul de Poliție Județean NEAMȚ – 21 de ani InfoCons Protecția Consumatorului

21 DE ANI DE PROTECȚIE A CONSUMATORILOR, 21 DE ANI ÎN COMBATEREA PRACTICILOR COMERCIALE NELOIALE

 

Inspectoratul de Poliție Județean Neamț sărbătorește împreună cu InfoCons cei 21 de ani de activitate dedicată protecției consumatorilor. În acest timp, parteneriatul nostru a fost o piatră de temelie în asigurarea respectării drepturilor consumatorilor și în combaterea practicilor comerciale neloiale.

Atât Inspectoratul de Poliție Județean Neamț, cât și InfoCons, sunt în slujba oamenilor, lucrând în parteneriat pentru a proteja drepturile consumatorilor și pentru a asigura un mediu comercial echitabil și sigur pentru toți.

Prin colaborarea noastră strânsă și angajamentul nostru comun față de interesul public, am reușit să promovăm încrederea și siguranța în rândul consumatorilor, consolidând astfel relația de încredere dintre cetățeni și instituțiile responsabile cu protecția drepturilor acestora.

Astfel, continuăm să ne dedicăm misiunii noastre de a servi oamenii și de a promova bunăstarea lor în toate aspectele activității noastre, reconfirmându-ne angajamentul față de cetățeni și de valorile noastre comune.

În aceși ani am reușit soluționarea eficientă a numeroase cazuri de încălcare a legislației privind protecția consumatorilor, asigurând astfel un mediu comercial mai sigur și mai transparent pentru toți cetățenii.

Pe măsură ce modul de a face comerț s-a schimbat, ne referim aici la o creștere semnificativă a achizițiilor online și a diversificării canalelor de vânzare, activitatea noastră s-a adaptat trendurilor modern și am implementat noi strategii pentru a face față provocărilor din mediul digital. Am intensificat monitorizarea și investigația cazurilor de încălcare a drepturilor consumatorilor în mediul online, luând măsuri adecvate pentru protejarea acestora împotriva fraudelor și practicilor comerciale înșelătoare.

De asemenea, am promovat educația și conștientizarea în rândul consumatorilor cu privire la riscurile și beneficiile achizițiilor online, oferind sfaturi practice și informații relevante despre drepturile lor în acest context digital în continuă evoluție.

Astfel, ne-am asigurat că serviciile noastre au răspuns nevoilor și cerințelor consumatorilor din era digitală, contribuind la crearea unei piețe online mai sigure și mai transparente pentru toți cei implicați.

Pe parcursul acestor 21 de ani, am organizat împreună diverse acțiuni de informare și educație în comunitate, contribuind la creșterea nivelului de conștientizare cu privire la drepturile și responsabilitățile consumatorilor. Prin seminarii, workshop-uri și campanii de sensibilizare, am încurajat cetățenii să devină consumatori informați și responsabili.

La aniversarea celor 21 de ani de activitate a InfoCons, Inspectoratul de Poliție Județean Neamț dorește să transmită sincere felicitări întregii echipe pentru angajamentul și devotamentul lor în slujba protecției consumatorilor.

Mulțumim pentru colaborarea fructuoasă și pentru contribuția esențială în promovarea unei culturi a respectului față de drepturile consumatorilor în județul nostru și dincolo de el.

 

Cms. sef de poliție Osoianu Iulian-Mihai

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal