Biodiversitate este pur și simplu un cuvânt fantezist pentru diversitatea vieții într-un ecosistem sau mediu – întregul spectru al vieții pe diferite specii și tipuri de organisme. Acesta este un cost ascuns, dar real al risipei alimentare: decimează biodiversitatea în mai multe feluri:

– Defrisarea, în special în zonele tropicale, distruge flora și fauna naturală (uneori până la punctul de dispariție), în vederea creerai mai mult spatiu pentru producția de alimente.

– Pentru a crește producția de animale, terenul natural este transformat în pășuni, care, pe lângă defrișările menționate anterior, afectează și biodiversitatea prin creșterea animalelor; cu cât mai multe animale pasc și se întind pe o zonă, cu atât zona devine mai puțin naturală și diversă

Respect mancarii!

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal