Pregătiți o cină romantică cu ocazia Zilei Îndragostiților, astfel puteți face economii, dar trebuie să urmați câteva sfaturi simple:

Alegeți cantitatea potrivită

Încercați să achiziționați alimente la vrac, sau cereți vânzătorului să le taie/felieze conform nevoilor dumneavoastră, pentru a achiziționa cantitatea potrivită și a evita să cumpărați în plus și astfel să risipiți.

Gândiți-vă de 2 ori

Înainte să alegeți pachete promoționale sau oferte de tip `2 produse la preț de 1`, gândiți-vă dacă aveți nevoie de toate produsele incluse. Dacă răspunsul este `da`, atunci asigurați-vă că le păstrați corect și consumați-le înainte de data expirării.

Nu aruncați legumele și fructele inestetice (cu forme ciudate)

Multe legume și fructe sunt aruncate datorită mărimii, formei sau culorii pe care o au, deoarece acestea nu corespund cu imaginea pe care o avem noi despre produsele respective. Însă majoritatea dintre acestea sunt perfecte pentru a fi consumate.

Nu cumpărați pe stomacul gol

Nu faceți cumpărături atunci când sunteți înfometați, deoarece aveți șanse mari de a sfârși prin a cumpăra mai mult decât aveți nevoie sau de a nu vă respecta lista de cumpărături.

Verifică ce ai deja în casă și planifică-ți cina în concordanță cu acestea

Respect mâncării!

Citește și:

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal