Prin intermediul acestor numere ai acces la servicii cu valoare adăugată. Aceste servicii îți oferă, de exemplu, informații din diverse domenii de activitate, divertisment, posibilitatea exprimării unor opinii, accesul la aplicații interactive sau facilitează plata unor servicii/produse etc. Apelurile sau SMS/MMS-urile către aceste numere au, de regulă, un tarif mai mare decât cel obişnuit aplicat de furnizorul tău pentru apelurile/SMS/MMS-urile pe care le inițiezi şi nu se consumă din minutele/SMS-urile incluse în abonament/extraopţiuni/bonusuri.

Citește și:

Contractul de telefonie pe înțelesul tău

Atenţie! Prin transmiterea unor SMS-uri către un număr scurt te poți abona la unele servicii cu valoare adăugată. În acest caz eșți taxat la primirea mesajelor care reprezintă conținutul serviciului, pe toată durata în care serviciul este activ.

Serviciile cu valoare adăugată pot fi oferite în mod direct chiar de către furnizorul de servicii de comunicații electronice la care ești abonat, sau pot fi oferite de terți, prin intermediul unor numere atribuite de furnizori. Notă! Terții sunt persoanele care furnizează doar serviciile de conținut (cu valoare adăugată), fără a fi și furnizori de rețele sau servicii de comunicații electronice.

Sursa: A.N.C.O.M.

Citește și:

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Meniu