Noi examinari pentru obtinerea certificatelor de radioamator si de operator radio in serviciul mobil terestru

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. Noi examinari pentru obtinerea certificatelor de radioamator si de operator radio in serviciul mobil terestru

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) prin Direcțiile sale Regionale din București, Cluj, Iași și Timiș organizează, în perioada 5 – 31 octombrie 2018, sesiuni de examinare pentru obținerea certificatelor de radioamator și certificatelor de operator radio în serviciul mobil terestru.

Citește și:

Știi să calculezi valoarea asigurării de viață de care ai nevoie?

Certificatul de operator radio

Persoanele care operează stații de radiocomunicații din cadrul companiilor care dețin sau exploatează rețele de radiocomunicații mobile terestre trebuie să dețină un certificat de operator radio. De obicei, aceste companii activează în diverse domenii precum industrie, producție, transport și distribuție de utilități publice la nivel național, transporturi, construcții și lucrări publice, agricultură, silvicultură, pază și protecție a vieții și proprietății private, protecție publică, sănătate publică, servicii de gospodărire comunală etc.

Sesiunile de examinare pentru obținerea certificatelor de operator radio în serviciul mobil terestru vor avea loc în data de 16 octombrie la Timișoara, 22 – 23 octombrie la București, 26 octombrie la Iași și 31 octombrie la Cluj. Mai multe detalii sunt disponibile aici, pe pagina de Internet a ANCOM dedicată personalului operator al stațiilor de radiocomunicații.

În România au fost emise și sunt valabile în prezent 7.659 certificate de operator pentru stațiile de radiocomunicații din serviciul mobil terestru.

Citește și:

Beneficiile consumului de avocado

Certificatul de radioamator

Radioamatorismul este practicat în principal ca activitate de agrement, dar există și competiții organizate la nivel local și internațional. În plus, radioamatorismul oferă posibilitatea dezvoltării aptitudinilor de utilizare a stațiilor de radiocomunicații, cunoașterii aprofundate a fenomenului de propagare radio în diferite benzi de frecvențe, realizării și testării de aparatură de radiocomunicații. Radioamatorii pot contribui uneori, alături de instituțiile publice de resort, la asigurarea comunicațiilor în situații de urgență.

Examenele pentru obținerea certificatelor de radioamator vor avea loc în data de 5 octombrie la Iași, 15 – 16 octombriela București, 20 octombrie la Cluj și 23 octombrie la Timișoara.

Mai multe detalii sunt disponibile aici, pe pagina de Internet a ANCOM dedicată radioamatorilor.

Citește și:

E104 – Ce este galbenul de chinolină?

În România există în prezent 3.579 radioamatori autorizați de către ANCOM.

Documente necesare

Cei interesați trebuie să depună o cerere de înscriere, împreună cu o copie după actul de identitate și o fotografie color recentă, tip pașaport 3×4 cm sau a unei fotografii color transmise în format electronic cu o rezoluție de minim 300 dpi și raport 9:7. În cazul persoanelor care dau examen pentru certificatul de radioamator, fotografia poate fi transmisă și după aflarea rezultatului examinării. Suplimentar, pentru obținerea certificatului de operator radio în serviciul mobil terestru este necesară dovada absolvirii cursurilor gimnaziale (clasele 5-8).

Sursa: ANCOM

Citește și:

Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: [email protected]

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Meniu