Mișcarea de Protecția Consumatorilor – InfoCons a semnat un Protocol de Colaborare cu Ministerul Comerțului – Directoratul General pentru Protecția Consumatorilor și Supraveghere a Pieței din Turcia

Protocol Turcia InfoCons Protectia Consumatorilor

InfoCons – Asociație Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea  Programelor și Strategiilor din România reprezentată de domnul Președinte Sorin Mierlea, a încheiat un Protocol cu  Ministerul Comerțului –  Directoratul Generel pentru Protecția Consumatorilor și Supraveghere a Pieței   din Turcia, reprezentată prin domnul  Avni Dilber  – Directorul General al Directoratului General pentru Protecția Consumatorilor și Supraveghere a Pieței  din Turcia.

 

Protocolul are ca obiect dezvoltarea și implementarea programelor si activităților cu un puternic impact social, crearea unor proiecte comune prin colaborarea transfrontalieră, consilierea reciprocă privind domeniile care aparțin protecției consumatorilor.

Citeste si:Evenimentele de sărbători organizate de primării din bani publici, în perioada de pandemie!

 InfoConsAsociatie Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – InfoCons (www.infocons.ro ), unica organizatie din Romania cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apară drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federatiei Asociatiilor de Consumatori.

Ministerul Comertului –  Directoratul General pentru Protectia Consumatorilor si Supraveghere a Pietei  din Turcia este singura autoritate publică dedicată, care să stabilească politici privind protecția consumatorilor, să coopereze cu instituțiile și organizațiile interne și externe pentru stabilirea politicilor și să asigure coordonare. De asemenea, prin decretul de instituire, DGCPMS cooperează cu ministerele de resort, organizațiile locale și internaționale în stabilirea măsurilor care trebuie luate în vederea protejării consumatorilor.

Citeste si:Aplicația InfoCons – UNICĂ, INDEPENDENTĂ SI TRANSPARENTĂ, utilizând tehnologia blockchain! Acces rapid la numerele de urgență (SOS), alerte rapide pentru produse alimentare, află ce mănânci, scanând codul de bare!

Prin semnarea Protocolului, cele doua organizații confirmă o colaborare îndelungată și se angajează instituțional să o dezvolte pe multiple planuri, în beneficiul cetățenilor din România și Turcia.

Preluări Media:

EstNews:

  • https://estnews.ro/2022/04/05/miscarea-de-protectia-consumatorilor-infocons-a-semnat-un-protocol-de-colaborare-cu-ministerul-comertului/

Suceava News:

  • https://www.svnews.ro/miscarea-de-protectia-consumatorilor-infocons-a-semnat-un-protocol-de-colaborare-cu-ministerul-comertului-directoratul-general-pentru-protectia-consumatorilor-si-supraveghere-a-pietei-din-turcia/290282/

Evenimentul Zilei:

  • https://evz.ro/protocol-de-colaborare-in-beneficiul-consumatorilor-infocons-isi-extinde-activitatea-in-turcia.html/amp

 

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal