Mișcarea de Protecția Consumatorilor a stabilit ca tema Zilei Mondiale a Protecției Consumatorilor pentru anul 2019 să fie `Internetul Obiectelor`

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. Mișcarea de Protecția Consumatorilor a stabilit ca tema Zilei Mondiale a Protecției Consumatorilor pentru anul 2019 să fie `Internetul Obiectelor`

`Internetul Obiectelor` este tema Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor pentru anul 2019. Termenul presupune legarea mai multor dispozitive la o rețea care poate fi accesată doar prin accesul la servicii de internet.

Peste 20 de miliarde de aparate sunt conectate la Internet la nivel global, iar acest număr este așteptat să se dubleze până în 2022. Smartphone-uri, televizoare smart, aparate conectate la asistenți vocali, multe din produsele pe care le folosim și pe care ne bazăm în ziua de azi sunt deja sau vor fi din ce în ce mai conectate la internet. Conectivitatea se răspândește, și va deveni o realitate zilnică pentru consumatorii de pretutindeni, semnalând astfel o schimbare majoră în felul în care consumatorii interacționează cu produse și servicii.

Internetul Obiectelor aduce cu sine multe oportunități pentru consumatori: acces la noi servicii, produse cu o capacitate de răspuns îmbunătățită, o accesibilitate și o gamă mai variată de unde aceștia pot alege. Cu toate acestea, există și câteva motive de îngrijorare, precum lipsa securității, a spațiului privat și utilizarea informațiilor personale fără acordul consumatorilor.

Citește și:

– Accesul la internet

Două aspecte ale Internetului Obiectelor vor fi privite în detaliu în 2019, și anume:

  • Aparatele inteligente, care includ produse și servicii din casă, pe care le luăm cu noi sau chiar vehiculele inteligente.
  • Sistemele inteligente, unde vorbim despre orașele conectate, sistemele de transport, utilitățile precum și alte servicii.

La fel ca în anii precedenți, va fi pus accentul pe importanța încrederii pe care ar trebui să o aibă consumatorii în mediul digital.

Ca în cazul oricărui trend digital, națiunile se vor afla în stadii diferite ale adoptării Internetului Obiectelor. Pentru țările aflate în stagiile de început, Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor va fi o ocazie excelentă pentru a stabili standardele și practicile unui mediu conectat, în care consumatorii să beneficieze de noi tehnologii fără a-și compromite drepturile.

Aparatele și sistemele inteligente devin o parte comună a vieții de zi cu zi, iar tema de anul acesta își propune să atragă atenția asupra importanței securității și vieții private în mediul online și cum pot fi acestea introduse încă din faza de implementare a tehnologiilor.

Citește și:

– Informații despre E331 – Citratul de sodiu

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: [email protected]

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Meniu