Măsuri pentru prevenirea toxiinfecțiilor alimentare în zonele de agrement și localitățile de interes turistic în sezonul estival

În perioada 1 iulie – 31 august 2019, ANSVSA a dispus demararea unor controale în unitățile de vânzare cu amănuntul supuse înregistrării și controlului sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor pentru prevenirea toxiinfecţiilor alimentare, dar și riscului asociat cu răspândirea virusului pestei porcine africane, reprezentat de vânzarea directă către consumatorul final a cărnii de porc, precum și a altor produselor alimentare obținute din carne de porc, în condițiile creșterii numărului de persoane care vizitează zonele de agrement și localitățile de inters turistic în sezonul estival.

Citește și:

Safety Gate: Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare periculoase

La aceste acţiuni tematice vor participa medicii veterinari din cadrul Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) judeţene, circumscripţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor (CSVSA) dar şi ai circumscripţiilor sanitare veterinare zonale (CSVZ).

Echipele de control vor verifica cu predilecție unitățile de alimentație publică, pizzeriile, cantinele, unitățile de tip catering, cofetăriile, patiseriile, laboratoarele de cofetărie, pensiunile turistice, măcelariile, hipermarketuri și magazine alimentare situate în zonele de agrement și în localitățile de interes turistic.

DSVSA vor dispune extinderea controalelor pentru unitățile de tip fast-food, rulote, spațiile comercializate dotate cu vitrinele frigorifice, precum și alte obiective în care se prepară și comercializează alimente, cu scopul propagării viruslui pestei porcine africane, prin intermediul cărnii proaspete de porc, al cărnii tocate, al cărnii preparate și al produselor obținute din carne de porc sau care conțin porc.

Citește și:

Bere cu fruct/aromă! – 37,5% din produse nu au menționat pe eticheta conținutul de bere !!! Bere chiar și cu 13 E-uri!

Controalele urmăresc respectarea condiţiilor de igienă și trasabilitatea alimentelor din unităţile supuse controlului sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, situate în special în zonele de agrement și în localităţile de interes touristic.

Reamintim cetățenilor numărul de telefon al Call-Center-ului A.N.S.V.S.A. – 0800 826 787 – care poate fi apelat gratuit, din orice reţea de telefonie, pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranţei alimentelor.

Sursa: ANSVSA

Citește și:

Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal