Masa de Paște bogată în E-uri, zahăr și sare ! La o singură masă consumăm până la 163 de E-uri, 208,6 grame de zahăr și 31,6 grame de sare !

Masa de Paște bogată în E-uri, zahăr și sare ! La o singură masă consumăm până la 152 de E-uri, 200,9 grame de zahăr și 31,86 grame de sare !_ (3)

Masa de Paste este intotdeauna îmbelsugată, iar in jurul acesteia se adună întreaga familie – o masă cu de toate, pentru toți!  Dar știați că masa de paște poate ajunge până la 163 E-uri31,86 grame de sare și 208,6  grame de zahăr?!

Scanează produsele pe care le pui pe Masa de Paște cu Aplicația Gratuită InfoCons pentru a afla câți aditivi alimentari ( E-uri ), câtă sare și cât zahăr consumi!

Masa de Paște începe adesea cu un aperitiv format din pâine, mezeluri (crenvurști de pui, crenvurști de porc, parizer, șuncă praga, cabanos, bacon), iar alături de acestea se găsesc câteva sosuri de ketchup, muștar și maioneză. Dar, acest aperitiv ajunge până la  83 E-uri,  31,6 grame de sare și 69,8 grame de zahăr pentru un singur fel de mâncare! Dar lista continuă!

Citeste si : Ai grijă ce semnezi! Dicționarul cu termeni din asigurări disponibil în Aplicația InfoCons!

Scanează și produsele pentru desert cu Aplicația GRATUITĂ InfoCons și află instant cât zahăr și câte E-uri mănânci!

Dacă vă îndreptați către nelipsitul cozonac, înghețată, bomboane de ciocolată, croissant de ciocolată sau un iaurt cu fructe, ajungeți să consumați până la 40  E-uri și 116,1 grame de zahăr doar pentru desert.  Pe lângă acestea, veți consuma și un suc tip ceai, o bautura energizanta sau poate o bere cu fructe, adăungându-se încă 29 E-uri și  22,7 grame de zahăr. Astfel, doar pentru desert consumați 69 E-uri și 138, 8 grame de zahăr!

După masa de paște, consumați o gumă de mestecați, adăungând astfel încă 11 E-uri.

Făcând calculul, aflăm că Masa de Paște s-a transformat într-un festin de E-uri (aditivi alimentari), sare și zahăr!  Până la 163 E-uri31,6 grame de sare și 208,6 grame de zahăr pentru o masa de sărbătoare cu doar câteva produse pe lângă care se pot adăuga multe altele!

Află tot ce trebuie să știi despre produsele de pe masa de Paște cu ajutorul Aplicației GRATUITE InfoCons!

Aplicația GRATUITĂ InfoCons redă consumatorilor direct pe telefonul mobil numărul de E-uri și tipurile acestora, cantitatea de sare, cantitatea de zahăr, numărul caloriilor, alergenii, precum și ingredientele din produsele folosite la masa de Paște.

Citeste si : Conducătorii auto pot prezenta asigurarea RCA în format electronic

Aplicația GRATUITĂ InfoCons îi  ajută pe consumatori să-și prepare masa de Paște cu produsele care sunt în conformitate cu preferințele acestora!  Cu ajutorul aplicației GRATUITE InfoCons, consumatorii își pot seta preferințele de consum, urmând ca aplicația InfoCons să le semnaleze, pe baza preferințelor deja stabilite, dacă produsele scanate sunt „pe gustul lor” sau nu.

Mai departe, consumatorii au posibilitatea de a salva produsele pe care vor să le utilizeze pentru masa de Paște pentru a afla printr-o simplă bifare a acestora din lista de produse salvate care este numărul TOTAL de E-uri și de câte ori se repetă acestea în masa de Paște.

De asemenea, cu ajutorul calculatorului integrat în aplicația InfoCons, consumatorii își pot seta cantitatea de produs pe care urmează să o consume, iar aplicația InfoCons le va dezvălui cantitatea de sare, cantitatea de zahăr și caloriile regăsite în cantitatea de produs selectată, dar si cât trebuie să meargă, pedaleze sau alerge pentru a arde caloriile consumate.

Aplicația GRATUITĂ InfoCons este un instrument indispensabil pentru consumatori, mai ales în contextul în care la o singură masa de Paște consumăm cu 537% mai multă sare și cu 734% mai mult zahăr decât cantitățile recomandate pe zi de Organizația Mondială a Sănătății, respectiv 5 grame de sare pe zi si 25 grame de zahăr pe zi.

„O masă de Paște cu o9atitudine înseamnă cu adevărat să ne pese de noi, de părinți, de bunici și de musafiri. Alegeți produsele citind eticheta, alegeți serviciile citind condițiile, și pentru orice nu sunteți siguri, nu ezitați și consultați site-ul InfoCons. Descărcați Aplicația GRATUITĂ InfoCons!”

– Sorin Mierlea, Președinte InfoCons.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal