Fructele. De exemplu, bananele coapte (decojite și feliate) pot fi congelate pentru smoothieuri. Puteți face chiar o pungă specială pentru smoothie în care să țineți fructele care încep să se coacă prea tare și fructele de pădure care pot fi ușor puse în blender.
Le puteți ține în congelator până la 6 – 8 luni.
Legumele. Majoritatea legumelor (cele care nu prezintă umezeală, precum morcovii, brocoli, mazărea, spanacul, ardeiul sau porumbul) pot fi congelate, însă multe dintre acestea ar putea fi puse în blender înainte – de ex. Mazărea sau conopida.
Le puteți ține în congelator până la 8 luni.
Mâncarea gata preparată. Supele, terciul, pastele, orezul etc pot fi congelate până la 3 luni.
Pâinea și produsele de panificație. Pâinea feliată poate fi introdusă în toaster direct din congelator. Puteți să congelați și brioșe, quiche etc. – le luați apoi din congelator și le încălziți în cuptor.
Acestea pot fi congelate până la 3 luni.
Produsele din carne gata pregătite (cârnați, carne tocată sau șuncă).
Pot fi congelate până la 1-6 luni.
Ierburi. Este preferabil să congelați mărarul și pătrunjelul într-o caserolă, o pungă ce se poate închide etanș sau o tavă pentru cuburi de gheață în care să le amestecați cu ulei.
Pot fi congelate până la 8 luni.
Untul și margarina nu trebuie congelate mai mult de 3 luni.
– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!
– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!