Integrarea migranților – persoane care desfășoară activități independente

În 2018, aproximativ 30,2 milioane de persoane din UE în vârstă de 20-64 de ani erau persoane care desfășoară activități independente. Dintre acestea, aproximativ 26,7 milioane au fost născuți în țară, în timp ce 3,5 milioane s-au născut într-o țară străină (din care 2,2 milioane s-au născut în afara UE și 1,3 milioane s-au născut într-un alt stat membru UE).

În termeni relativi, ponderea persoanelor care desfășoară activități independente în rândul populației nașteri în 2018 (14%) a fost mai mare decât cea înregistrată pentru persoanele străine (13% pentru persoanele născute într-un alt stat membru UE și 12% pentru persoanele născute în afara UE).

În statele membre ale UE și în cazul persoanelor aflate în câmpul muncii, trei persoane din zece care locuiesc în Grecia au fost independente în 2018 (31%) și aproximativ unul din cinci în Italia (22%) și Polonia (18%).

În schimb, persoanele care desfășoară activități independente în rândul populației native au reprezentat mai puțin de 10% din totalul locurilor de muncă în Danemarca și Luxemburg (ambele 7%), precum și în Germania și Suedia (ambele 9%).

Pentru persoanele care s-au născut într-un alt stat membru al UE (decât statul membru de reședință), cea mai mare rată a activității independente a fost înregistrată în Polonia (38%), urmată – la o anumită distanță – de Malta (21%) și Estonia (20% ). La sfârșitul scării, cele mai scăzute rate de auto-angajare pentru persoanele născute într-un alt stat membru al UE au fost observate în Luxemburg (8%), urmate de Ungaria, Suedia, Austria, Germania și Cipru (fiecare 9%).

Cea mai mare rată de auto-angajare pentru persoanele născute în afara UE în 2018 a fost înregistrată în Cehia (35%), urmată de Polonia (19%), Ungaria, Regatul Unit (17%) și Țările de Jos (16%). În schimb, cele mai scăzute rate au fost înregistrate în Estonia, Luxemburg și Austria (fiecare 7%), urmate de Suedia (8%), Slovenia, Irlanda, Danemarca și Germania (fiecare 9%).

Sursa: ec.europa.eu

Citește și:

Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal