Intalnire cu reprezentanti ai marilor retele comerciale din Romania

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. Intalnire cu reprezentanti ai marilor retele comerciale din Romania

la sediul Autoritatii, cu reprezentanti ai marilor retele comerciale din Romania: Metro Cash & Carry, Selgros Cash & Carry, Carrefour, Cora, Real Hypermarket, Mega Image, Auchan, Kaufland, Angst, Profi Rom Food, Lidl precum si reprezentanti ai Asociatiei Marilor Retele Comerciale din Romania (AMRCR).

Respectarea drepturilor consumatorilor trebuie sa reprezinte o prioritate a operatorilor economici. Tema principala a discutiilor a fost disponibilitatea comerciantilor de a veni in sprijinul consumatorului prin rezolvarea pe cale amiabila a nemultumirilor acestora. Interventia Autoritatii in relatia client-comerciant trebuie sa se diminueze prin aplicarea unor masuri active de conformare voluntara ale comerciantilor.

Au fost prezentate neregulile constatate in urma controalelor desfasurate de comisarii ANPC. Retailer-ii prezenti au fost de acord sa implementeze masuri mai stricte de verificare a conformitatii caracteristicilor produselor cu cele declarate si/sau cu actele normative in vigoare, inclusiv prin prelevarea de probe pentru analize de laborator. S-a evidentiat ca o crestere a increderii consumatorilor in siguranta produselor comercializate poate constitui o baza de crestere a vanzarilor.

Presedintele ANPC, domnul Constantin Cerbulescu, a asigurat reprezentantii comerciantilor cu privire la disponibilitatea Autoritatii de a oferi consultanta gratuita, ori de cate ori acest lucru este solicitat sau de a participa la orice forma de dialog care sa fie in interesul respectarii drepturilor si intereselor economice ale consumatorilor.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Meniu