Institutul Național de Statistică , Președinte Tudorel Andrei – 20 de ani InfoCons Protecția Consumatorului

În 2003, în peisajul organizațiilor neguvernamentale din România apărea Asociația InfoCons, Organizație pentru Protecția Consumatorilor. O noutate pentru viața publică românească, a cărei prezență ar fi putut trece neobservată dacă, încă de la începuturi, n-ar fi reușit să-și transforme intențiile formulate în cuvinte frumoase în acțiuni și programe reale, cu impact direct în protejarea consumatorilor, transformați dintr-o masă pasivă în parteneri informați și activi, luptând pentru propriile drepturi.

“Fii mereu alături de noi! Decide TU pentru TINE”! Sloganul pe care, prin președintele său, dl Sorin Mierlea, organizația și-l asumă și-l propune concetățenilor, pleacă de la o premiză esențială – cunoașterea realității ceea ce nu se poate obține decât prin informare, conjugând, simultan, verbele a ști și a alege.

Este locul unde statistica oficială, instituția publică prin care se realizează cunoașterea și informarea populației unei țări privind realitățile profunde ale vieții economice și sociale din acea țară, devine partenerul de drept al unei organizații care își fizează ca principal obiectiv protejarea vieții și sănătății acelei populații. O postură care acum, la împlinirea a 20 de ani de existență ai InfoCons, îmi conferă, ca președinte al INS, privilegiul de a vă transmite toate urările de a continua, cu succes și aplicație, nobilul demers la care v-ați angajat. A fi, pentru a fi puternic, a fi puternic, pentru a fi util, spune o vorbă. Parafrazând-o, pot spune: Fiți puternici, pentru că sunteți utili!

Iar membrilor organizației, în ultimă instanță, practic, întreaga populație a României, se cuvine a-i transmite, din inimă, tradiționala și atât de cuprinzătoarea urare:

La mulți ani!

InfoCons Protectia Consumatorilor Protectia Consumatorului

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal