Camera Deputaților , Deputat Ioan Mang – 20 de ani InfoCons Protecția Consumatorilor

InfoCons Protectia Consumatorului Protectia Consumatorilor Deputat Ioan Mang

Camera Deputaților

Deputat

Ioan Mang

Putem alege cu adevărat liberi un produs sau un serviciu doar atunci când suntem complet informați

Două decenii de activitate neîntreruptă reprezintă, în sine, o realizare remarcabilă, care trebuie sărbătorită cum se cuvine. În cazul InfoCons, această realizare este cu atât mai importantă, aș spune chiar esențială, cu cât ea a însemnat 20 de ani de luptă și de rezultate pentru oameni, pentru cetățeni, pentru consumatori.

În era digitală, în care cu toții putem să ne expunem părerea în modul cel mai public legat de un produs, serviciu sau chiar instituție, am fi poate tentați să ne gândim că, în sfârșit, cei mulți, cei care în general nu au o voce, milioanele de consumatori adică, se pot proteja mai bine în fața barajului constant de reclame, oferte, tentații, reduceri și orice alte tehnici de vânzare aflate, de cel puțin un secol, la dispoziția specialiștilor în vânzări.

Din păcate nu este așa, iar importanța efortului permanent depus de organizații precum InfoCons devine esențială. Când vorbim despre drepturile consumatorilor nu discutăm doar despre un aparat vândut cu defecte, despre o garanție fictivă, despre o ofertă înșelătoare sau despre posibilitatea de a da o voce celor mulți. Vorbim în primul rând despre posibilitatea de a-i proteja în primul rând pe cei mai vulnerabili dintre consumatori. Iar aceștia nu sunt puțini.

InfoCons mai realizează un lucru care mi se pare, alături de cele două principii enunțate mai sus, extrem de important: informează oamenii, consumatorii. Pentru că putem alege cu adevărat liberi, fie că este vorba despre un produs sau un serviciu, doar atunci suntem complet informați. Iar aici mă refer nu doar la achiziția în sine, ci și, sau mai ales la drepturile care decurg din ea și care, de prea multe ori, nu sunt pe deplin cunoscute sau înțelese de consumatori.

În ceea ce mă privește, în cadrul activității mele din Camera Deputaților, mi-am însușit aceste principii – de a da o voce celor mulți, de a-i proteja pe cei mai vulnerabili și de a asigura o informare cât mai bună a oamenilor – și le aplic de fiecare dată când dezbatem sau analizăm proiecte legislative cu impact asupra consumatorilor.

Vreau să continuăm împreună acest drum, alături de InfoCons, alături de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului și să putem oferi românilor siguranță în era digitală, libertatea de a alege cu adevărat, protecția asigurată de toate drepturile de care se bucură și pe care trebuie să le cunoască. Vreau ca românii să se bucure de transparență, de informații clare, ușor accesibile, de proceduri simple și rapide, de protecția datelor lor personale și, până la urmă, de cele mai bune prețuri.

În acest demers, știu că InfoCons îmi va fi și ne va fi întotdeauna un partener de încredere.

InfoCons Protectia Consumatorilor Protectia Consumatorului

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal