Inspectoratul Școlar Județean Neamț , Inspector General prof. Florentina Luca-Moise – 20 de ani InfoCons Protecția Consumatorului

InfoCons Protectia Consumatorului Protectia Consumatorilor Inspectoratul Scolar Neamt Florentina Luca Moise

Inspectoratul Școlar Județean Neamț

Inspector General

prof. Florentina Luca-Moise

Din perspectiva unui inspector școlar general, relația cu o asociație care protejează drepturilor consumatorilor este esențială. Putem privi această legătură din două perspective: educația ca factor determinant al situației consumatorului în era schimbărilor tehnologice și elevul ca un consumator responsabil și educat.

Educația consumatorului responsabil începe din familie și se continuă pe bănicile școlii. Cu toții suntem datori să fim furnizori de informație corectă, să contribuim la buna funcționare a societății sănătoase. Dacă am adopta o9atitudine, așa cum ne propune Asociația InfoCons, fiecare dintre noi ar trebui să devină, în plan restrâns, un ofițer care să ofere garanția unui consum sănătos, oricare ar fi produsul consumat. Protejarera consumatorilor are ca efect garantat evoluția socială și creșterea calității vieții. Consumatorii au dreptul de a fi informați, complect, corect și la timp, astfel încât să aibă posibilitatea de a face o alegere rațională, în conformitate cu interesele lor. Pentru ca toate acestea să fie realizabile, școala trebuie să devină factor ce asigură educația consumatorului. De la orele de dirigenție sau educație civică și până la activitățile extrașcolare, fiecare cadru didactic trebuie să se implice în a forma consumatorul educat.

În județul Neamț, încurajez informarea elevilor și formarea lor ca cetățeni care își cunosc atât drepturile cât și obligațiile. Un școar care deține puterea informației va deveni un cetățean care va ști să protejeze viața proprie, pe care a familiei din care provine sau pe cea a prietenilor. Astfel , este diminuat riscul de a achiziționa un produs sau de a i se oferi un serviciu care ar putea să îi afecteze sănătatea sau securitatea. În acest sens, consider Asociația InfoCons un partener de nădejde al învățământului românesc, în general, al celui nemțean, în special. Inspectorul Școlar Județean Neamț, va fi mereu deschis spre proiecte comune, care au în prim plan interesul major al elevului.

Testimonialul poate fi vizualizat AICI. 

InfoCons Protectia Consumatorilor Protectia Consumatorului

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal