Inițiativa reflectoarelor UE-ONU: în prim-planul încheierii violenței împotriva femeilor și fetelor

Uniunea Europeană și Organizația Națiunilor Unite găzduiesc un eveniment la nivel înalt cu privire la Inițiativa Spotlight UE-ONU – invitând toate țările, liderii, reprezentanții societății civile și ambasadorii locali să se alăture circulație și acțiune pentru a pune capăt violenței împotriva femeilor și fetelor. Doi ani de la lansarea sa, activitățile inițiativei Spotlight se întind pe întregul glob – grație angajamentului UE și ONU și sprijinului guvernelor partenere și societății civile la toate nivelurile. 13 țări au început deja punerea în aplicare a programelor Spotlight, iar aproximativ 2/3 din fondurile inițiale din Uniunea Europeană de 500 milioane EUR au fost deja alocate.

Citește și:

Uniunea Europeană sprijină supraviețuitorii violenței sexuale în conflict

În Africa, Spotlight își propune să elimine violența sexuală și de gen, inclusiv practicile dăunătoare. Programul în valoare de 250 de milioane EUR este în curs de implementare în Liberia, Malawi, Mali Mozambic, Niger, Nigeria, Uganda și Zimbabwe. De asemenea, va include o componentă regională pentru extinderea inițiativelor existente privind combaterea mutilării genitale feminine și a căsătoriei cu copii și activități comune cu Uniunea Africa.

În Asia , Inițiativa Spotlight se concentrează pe încheierea traficului de femei și a exploatării muncii. Programul `Sigur și corect`, în valoare de 25 de milioane de euro și pus în aplicare prin Organizația Internațională a Muncii și ONU Femeile, urmărește să asigure că migrația forței de muncă este sigură și corectă pentru toate femeile din regiunea ASEAN. Se concentrează pe țările de origine – Cambodgia, Indonezia, PDR Lao, Myanmar, Filipine, Vietnam – și țările de destinație – Brunei Darussalam, Malaezia, Singapore și Thailanda.

Mai mult, 32 de milioane de euro sunt alocați proiectelor de abordare a violenței bazate pe gen în `crize uitate`. Inițiativa se desfășoară acum și include activități în Yemen, Irak și Palestina, Bangladesh, Camerun, Sudan, Mali și Ciad; Ghana, Liberia și Mali.

Citește și:

Practici comerciale neloiale

În America Latină , inițiativa de 50 de milioane de euro se concentrează pe încheierea femicidului, cu programe vizate în Argentina, El Salvador, Guatemala, Honduras și Mexic și pe consolidarea rețelelor regionale.

Pacific Programul Spotlight regional a fost lansat in martie anul trecut , cu un buget de 50 de milioane € și se concentrează asupra stopării violenței în familie în regiune.

Aceasta va fi urmată de acțiuni de combatere a violenței în familie în regiunea Caraibelor , susținute de un pachet de 50 de milioane EUR; țările selectate sunt Haiti, Jamaica, Grenada, Belize, Guyana și Trinidad și Tobago.

Sursa: Comisia Europeana

Citește și:

Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal