Aceste produse sunt vegetale pe baza de soia si ovaz si sunt cautate mai ales in perioada posturilor! Fii un consumator informat si afla cate e-uri contin acestea, cu informatiile pe care le ai la indemana, chiar pe eticheta!
In primul rand, e bine sa stii ca eticheta produsului trebuie sa contina o serie de informatii obligatorii care sa permita consumatorului alegerea sortimentului dorit.
         Studiul s-a efectuat de un numar de 9 produse – bauturi UHT, preparate tip iaurt, tofu, sos de maioneză, toate avand in compozitie numai produse vegetale – soia, ovaz, uleiuri vegetale.
         Din cele 9 produse studiate se constata ca 90% dintre produsele studiate contin minim un E. Numarul maxim de aditivi alimentari inscris pe etichete este de 7 dar exista si un produs fara nici un aditiv alimentar. Cel mai des intalnite sunt E440, E270, E330, E322, E304 considerate inofensive.
          Acest studiu a fost realizat in parteneriat cu Facultatea de Alimentatie si Turism, Catedra de Inginerie si Management in Turism din cadrul Universitatii Transilvania Brasov, in perioada 16.11.2011 – 09.12.2011.
         Pentru mai multe informatii despre acest studiu comparativ pe etichete privind numarul de E-uri continute de produsele de post din comert, viziteaza pagina www.teste-comparative.ro, sectiunea Studii! Urmareste-ne in continuare pentru a afla cate E-uri contin si alte produse de post pe care le gasesti pe piata!

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal