Redenumită după 1910 drept strada Cuza Vodă dar cunoscută pe vremuri drept Ulița Golia, nume ce-i fusese dat după cel al vechii mănăstiri aflată și azi pe această stradă, era strada străbătută de tramvai și locul unde comerțul era la el acasă. De-a lungul întregii străzi toate casele erau locuite doar la etaj pentru că la parter se țineau diverse prăvălii. Toate marafeturile erau de găsit pe strada Cuza Vodă: magazine pentru cei mici, magazine pentru mirese, prăvăliile meșterilor, dughene cu băuturi, magazine cu podoabe, cu încălțăminte felurită, covoare sau cu cine știe ce alte gablonzuri. Pe la mijlocul străzii se găsea cândva și casa logofătului Alecu Ghica zis și “Palatul Speranțelor “căci găzduia tratamente și alte leacuri, activitatea moașelor și a tinerilor progresiști.

Astăzi clădirea adăpostește Spitalul de Obstetrică și Ginecologie. Peste drum, tot pe Cuza Vodă stă o casă cu arhitectură elegantă datînd de la 1925. Este fostul Palat al Camerei de Comerț de unde se trasau toate directivele activităților de comerț al obștei. La parterul clădirii era pe vremuri un bar de tip american unde se dansa charleston sau foxtrot. Tot pe această stradă au fost sediul redacției Viatra Românească, tipografii și librarii în care se plutea umbra pașilor lui Sadoveanu, Topârceanu, Mihai Codreanu sau Teodoreanu.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal