Informații realizate pe baza studiului realizat de InfoCons cu privire la ingredientele și valorile nutriționale pentru pastele carbonara ce se comercializează în restaurante .
Conform datelor existente în meniurile fizice din restaurantele ce au făcut obiectul studiului sau pe site-urile acestora de unde consumatorii pot comanda online .
Studiul a fost efectuat pe un număr de 61 de preparate cu un gramaj care variază între 100 şi 555 de grame .
– Cantitate de zahăr raportată la 100 de grame de paste carbonara variază între 0.46 grame – 4.12 grame
Atenție ! La o porție de 555 grame , cantitatea de zahăr poate ajunge până la 22.87 de grame .
Studiul integral se poate accesa AICI .
Alege bine ce paste consumi tu și familia ta !
InfoCons – Organizație Europeană pentru Protecția Consumatorului și Promovarea Programelor și Strategiilor membră cu drepturi depline în Organizația Mondială Consumers International , membra fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori , având Secretariatul General în București, Bd. Mărășești , nr. 127-129 , sector 4 , tel: 021/319.32.66, mail : secretariat@infocons.ro