Informații bazate pe studiul realizat de InfoCons pe baza etichetelor produselor tip gem , dulceață , magiun , marmeladă , produs tartinabil , ce se regăsesc pe piața din România . Eșantionul analizat a fost alcătuit din 55 produse .
Ca urmare a centralizării și analizării informațiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor au rezultat :
- Din punct de vedere al ingredientului principal :
CANTITATEA DE ZAHARURI LA 100 DE GRAME DE PRODUS FINIT
- 14.55 % dintre produse menționează conținutul total de zaharuri la 100g produs finit
- Dulceață – 5.26% menționează conținutul total de zaharuri la 100g de produs finit și acesta este de 61g zaharuri la 100g produs finit
- Gem – 28.57 % menționează conținutul total de zaharuri la 100g de produs finit
Cantitatea de zaharuri din glucide, raportată la 100g de produs este cuprinsă între 30g și 65g !
Pentru vizualizrea întregului studiu click AICI .
Alege bine ce tip de gem , dulceață , magiun , marmeladă , produs tartinabil mănânci !
InfoCons – Organizație Europeană pentru Protecția Consumatorului și Promovarea Programelor și Strategiilor membră cu drepturi depline în Organizația Mondială Consumers International , membra fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori , având Secretariatul General în București, Bd. Mărășești , nr. 127-129 , sector 4 , tel: 021/319.32.66 , mail : secretariat@infocons.ro