În ultimii ani se constată o intensificare atât a tipurilor de riscuri cât şi a frecvenţei de manifestare a acestora, ce ameninţă viaţa şi sănătatea populaţiei, mediul înconjurător, patrimoniul public şi privat.

Actele normative ce reglementează activitatea de prevenire a situaţiilor de urgenţă s-au modificat, fiind corelate cu legislaţia existentă în comunitatea europeană.

Scopul realizării acestei broşuri este de a conştientiza cetăţenii cu privire la riscurile din zona în care trăiesc şi de a informa asupra măsurilor de prevenire şi comportamentului pe care să-l aibă în diferite situaţii de urgenţă.

Multe dintre efectele unor situaţii de urgenţă pot fi limitate sau chiar eliminate, dacă acţionaţi la timp şi ştiţi cum să interveniţi corect.

De aceea, este bine să vă informaţi dinainte asupra pericolelor cu care vă puteţi confrunta, să vă însuşiţi măsurile şi regulile de prevenire a eventualelor situaţii de urgenţă şi să participaţi la exerciţiile şi simulările pe care le organizează autorităţile publice locale sau forţele profesioniste de intervenţie.

Nu am găsit niciun rezultat.

Obține indicații de orientare

arată opțiuni ascunde opțiuni