În lume estimativ 800 de milioane de persoane nu au resursele necesare minimale pentru un trai decent. Din aceste considerente este necesar a fi identificate măsuri pentru recuperarea și redistribuirea surplusului alimentar, astfel încât alimentele sigure să poată fi consumate de către cei care au cea mai mare nevoie de acestea[1].

Spre exemplu, Europa risipește o cantitate de alimente care ar putea fi folosită pentru hrănirea a 200 de milioane de oameni[2].

Respect mâncării!

Citește și:

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

[1] europa.eu/rapid/press-release_MEMO-16-3989_ro.pdf
[2] SAVE FOOD: Global Initiative on Food Loss and Waste Reduction. Available from: http://www.fao.org/save-food/en/

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal