Iluminatul de sarbatori si banul public

  1. Acasă
  2. Blog
  3. Iluminatul de sarbatori si banul public

Suntem cu totii fascinati si asteptam perioada de sarbatori cu nerabdare. Participam la amenajarea localitatilor, targurilor de Craciun, ce da feeria si starea de sarbatoare de iarna precum si iluminatul de sarbatori in pietele oraselor, pe strazile principale, parcuri, artere etc.

Dar totusi acest iluminat inseamna costuri din banii contribuabillor atat pentru achizitia de corpuri de iluminat sau in unele cazuri inchirierea acestora dar si costurile de montaj, demontaj, design, si costul energiei electrice.

Toate acestea ar trebui sa fie publice ca fiecare cetatean sa inteleaga costurile, sa stie cat s-a platit si ce s-a platit din banii fiecaruia, si cu cine au fost cheltuiti acesti bani. Si daca in unele localitati aduc un plus de valoare, prin atragerea mai multor turisti care aduc bani cheltuiti in localitatile respective, in altele situatia nu poate fi la fel, Si sa nu uitam ca fiecare dintre noi suntem consumatori de servicii publice si din taxele si impozitele fiecaruia dintre noi, atat ca persoane fizice cat si companii, in localitatile respective sunt cheltuiti banii pentru comunitate.

InfoCons este alaturi de fiecare cetatean, care fiind si consumator de servicii publice realizeaza studii comparative pentru a veni in intimpinarea informarii transparente.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Meniu