Guvernul UK promite să apere politica de sănătate publică de companiile de tutun care fac lobby pentru reglementări relaxate după Brexit.

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. Guvernul UK promite să apere politica de sănătate publică de companiile de tutun care fac lobby pentru reglementări relaxate după Brexit.

Ministrul Sănătății, Jo Churchill, a reiterat angajamentul guvernului față de un tratat reper care restricționează contactul cu industria tutunului în timpul unei dezbateri parlamentare, ca răspuns la dezvăluirile făcute de Biroul de Jurnalism de Investigație – `Secretele Big Tobacco`.

Investigația Biroului a arătat că Philip Morris International (PMI) a propus un proiect de lege pentru a pune capăt restricțiilor la reclamele pentru vaping și produse de tutun alternativ, odată ce reglementările UE nu vor mai fi aplicați în Marea Britanie. În schimb, compania ar încasa un fond de 1 miliard de lire sterline pentru campaniile locale de încurajare a fumătorilor să treacă de la țigări la noile produse.

Acest lucru ar încălca convenția Organizației Mondiale a Sănătății care interzice guvernelor să permită companiilor de tutun să influențeze politicile de sănătate.

Întrebat dacă guvernul va respecta convenția OMS post-Brexit, Ministrul Sănătății a spus că Marea Britanie `va rămâne ferm angajată în convenție… în perioada de tranziție și nu numai`, o confirmare de natură să asigure neimplicarea companiilor de tutun în realizarea politicilor publice de sănătate.

https://www.thebureauinvestigates.com/stories/2020-03-06/government-vow-to-protect-health-policy-from-big-tobacco-after-bureau-investigation

Susțineți adoptarea Pl-X 587/2019 pentru a proteja copiii și adolescenții României de expunerea la produsele din tutun(inclusiv tutun încălzit) și țigări electronice. Sănătatea generației viitoare depinde de deciziile pe care le luăm acum.

InfoCons este membru al Inițiativei 2035 Fără Tutun

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Meniu