Este posibil ca persoana angajată pentru efectuarea curățeniei să absenteze sau să limiteze timpul alocat igienizării blocului.
- Cumpărați mănuși menajere, dezinfectanți, detergenți dedicați suprafețelor particulare din imobil, lavete, mopuri, găleți și echipamente de protecție (măști, halate) de unică folosință.
- NU utilizați același ustensile și echipamente în spațiile interioare (în apartamente). Depozitarea ustensilelor și a echipamentelor folosite se face în spațiile special desemnate de către reprezentanții Asociației.
- Aerisiți și igienizați spațiile comune zilnic, prin rotație (1 – 2 vecini de palier, păstrați distanța recomandată de minim 1 metru):
– scări;
– ușa de la intrare în scară (mânere, geam);
– balustrade;
– ascensor (butoane, mânere, uși);
– interfon;
– cutii poștale;
– ferestre (geamuri, rame, mânere);
– alte suprafețe din spațiile comune (subsol, uscătorii, hol, palier). - Evitați măturarea spațiilor comune datorită riscului de ridicare în aer a particulelor microbiene.
Minimizați posibilitatea infectării utilizând exclusiv mopul și soluții lichide de dezinfectare, preferabil pe bază de clor. - Eliminați afișele, anunțurile, decorațiunile și orice alte obiecte care ar putea îngreuna sau împiedica igienizarea corectă.
- Evitați folosirea liftului pe cât posibil, în special dacă locuiți la etajele inferioare.
- Spălați-vă pe mâini și dezinfectați-vă după ce faceți curat și de fiecare dată când este necesar.
Sursa : fiipregatit.ro