Industria modei a fost întotdeauna asociată cu creativitatea și exprimarea personală. Totuși, dincolo de strălucirea podiumurilor și de schimbările rapide ale tendințelor, se ascunde o realitate îngrijorătoare: cantități uriașe de deșeuri, degradare ecologică și o amprentă de carbon considerabilă.
Raportări alarmante au dezvăluit munți de haine aruncate în Deșertul Atacama din Chile, râuri transformate în negru de poluarea textilă în Bangladesh și fibre sintetice descoperite în organismele marine din Canalul Mânecii.
Cu industria modei responsabilă pentru aproximativ 8% din emisiile globale de gaze cu efect de seră și cu depozitele de deșeuri suprasaturate de haine aruncate, este clar că trebuie luate măsuri urgente. Ziua Internațională a Zero Deșeuri, celebrată pe 30 martie, atrage atenția asupra acestor probleme, în special asupra deșeurilor textile. Dar ce poate fi făcut? Guvernele, companiile și consumatorii au fiecare un rol în crearea unei industrii mai sustenabile. Iată 10 soluții esențiale pentru reducerea risipei în industria modei și pentru un viitor mai verde.
Pentru a afla mai multe informații despre acest subiect, click AICI .
InfoCons – Organizație Europeană pentru Protecția Consumatorului și Promovarea Programelor și Strategiilor membră cu drepturi depline în Organizația Mondială Consumers International , membra fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori , având Secretariatul General în București , Bd. Mărășești , nr. 127-129 , Sector 4 , tel: 021/319.32.66 , mail : secretariat@infocons.ro