Federația Națională OMENIA a C.A.R.P.-urilor din România , Președinte Giorgică Bădărău – 20 de ani InfoCons Protecția Consumatorilor

InfoCons Protectia Consumatorului Protectia Consumatorilor Giorgică Bădărău

Federația Națională OMENIA a C.A.R.P.-urilor din România

Președinte Federația Națională OMENIA a C.A.R.P.-urilor din România

Giorgică Bădărău

Ne simțim onorați că suntem parteneri și prieteni ai Asociației pentru Protecția Consumatorilor InfoCons, cea mai prestigioasă organizație din România, dedicată consumatorilor și drepturilor acestora și care anul acesta, pe 18 aprilie, împlinește 20 de ani de existență. Sunt două decenii în care a desfășurat și desfășoară o activitate neîntreruptă, bucurându-se de recunoaștere națională și internațională în domeniul protecției consumatorului.

          De peste 15 ani o strânsă și fructuoasă colaborare leagă InfoCons de Federația Națională „OMENIA” a C.A.R.P.-urilor din România, implicit Asociația C.A.R.P. „OMENIA” București, entități de economie socială dedicate întru totul protecției și promovării drepturilor pe de o parte ale consumatorului, pe de altă parte ale persoanelor vârstnice și ele, evident persoane consumatoare de servicii socio-economico-medicale.

La mulți ani, dragi parteneri și felicitări domnului președinte Sorin MIERLEA pentru dăruirea și încrederea pe care ne-a arătat-o de-a lungul anilor, pentru faptul că a clădit, consolidat și menținut colaborarea între organizații neguvernamentale dedicate cetățenilor.

Cu toții suntem consumatori, indiferent de vârstă, iar drepturile noastre în relația cu autoritățile locale și centrale, agenții economici, prestatorii de servicii etc., trebuie respectate. Dar mai întâi trebuie să conștientizăm că avem aceste drepturi, că trebuie să fim informați, iar dacă un serviciu accesat ne nemulțumește, ori este în neregulă sau raportul calitate preț este necorespunzător, trebuie să știm cui și unde să ne adresăm. Și, pentru toate acestea trebuie să vă mulțumim dumneavoastră, Asociației InfoCons, pentru că în decursul celor 20 de ani de existență ați educat și îndrumat consumatorul român, ați făcut ca sintagma „protecția consumatorului”, dintr-o necunoscută să devină o obișnuință. 

Suntem convinși că și pe viitor colaborarea dintre noi va fi la fel de prolifică
pe sectorul bunurilor și serviciilor destinate persoanelor vârstnice și nu numai, pentru conștientizarea consumatorilor și, așa precum aveți îndemnul consacrat, pentru o
9 atitudine a cetățeanului român!

De asemenea, în data de 26 aprilie este marcată, anual, Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale, cu scopul de a sublinia importanţa inovaţiei şi creativităţii pentru binele comun. Cu toți ne dorim o viață mai bună și un viitor mai sigur, dar pentru aceasta trebuie să protejăm proprietatea intelectuală și s-o promovăm pentru că însuși rodul ei reprezintă viitorul nostru și al copiilor noștri.

InfoCons Protectia Consumatorilor Protectia Consumatorului

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal