#EUBeachCleanUp: UE organizează un număr record de acțiuni de curățare la nivel mondial

Pe plajele din Europa și din lume, personalul UE se alătură mâinilor cu comunitățile locale pentru a curăța gunoiul marin ca parte a campaniei #EUBeachCleanUp. Lansată pe 19 august, campania din acest an se va derula până în octombrie, culminând cu sâmbătă 21 septembrie, Ziua Internațională CleanUp Coastal, cu acțiuni desfășurate în peste 80 de țări, pe toate continentele locuite.

Anul acesta, datorită parteneriatelor inovatoare cu Organizația Națiunilor Unite și Smurfs, campania ajunge la mii de cetățeni de toate vârstele.

Succesul #EUBeachCleanup se bazează pe combinația sa de sensibilizare – cu o puternică prezență în social media – și un apel foarte concret la acțiune: vino și alătură-te la noi pe plaja ta!

Citește și:

Instrumentele de transparență fiscală ale UE se dovedesc eficiente în lupta împotriva evaziunii fiscale și evitării impozitelor

Numeroasele evenimente #EUBeachCleanUp, care se vor întâmpla în săptămânile următoare, vor aduce fiecare tone de gunoi din mări și țărmuri la unitățile locale de gestionare a deșeurilor. Evenimentele sunt organizate de ambasadele UE și oficiile ONU din întreaga lume, în comun cu autoritățile locale, școli, ONG-uri și companii private. Prin intermediul campaniei, UE și partenerii doresc să angajeze publicul și să sensibilizeze, în special în rândul copiilor și tinerilor. Atunci când ridică gunoiul de pe plajă, oamenii vor recunoaște multe articole de folosință unică: muguri de bumbac, paie, pungi de plastic sau tacâmuri … A face parte din eveniment poate stimula schimbări comportamentale pe termen lung.

În fiecare an, 8 milioane de tone de gunoi de plastic sunt aruncate în mare și curățările de plajă, nu vor rezolva singur această provocare masivă. Prevenirea este esențială. Acesta este motivul pentru care UE a adoptat o strategie europeană pentru materiale plastice într-o economie circulară, împreună cu măsuri legislative pentru reducerea producției și consumului celor 10 articole din plastic de unică folosință întâlnite cel mai des în gunoiul marin.

Sursa: Comisia Europeana

Citește și:

Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal