‘La Multi Ani ! tuturor copiilor din lume si copilului din fiecare din noi astazi, 1 iunie de Ziua Internationala a Copiilor. Ar trebui sa intelegem fiecare ca pe lângă o jucarie sau o prajitura putem sa facem mai mult si mai bine pentru toti copii, sa fim mai atenti cand cumparam ceva pentru ei pornind de a citi eticheta si aceasta sa fie in limba romana, sa putem identifica producatorul, importatorul sau distribuitorul cu toate datele de contact ale acestuia (numele firmei, adresa, un numar de telefon, adresa de mail, site, etc.), sa fim foarte atenti la informatiile de pe eticheta produselor mai ales la menționarea alergenilor in special la produsele pentru copiii, iar daca discutam despre jucarii sa fie si marcajul CE care sa ne asigure ca produsul este sigur. La imbracamintea pentru copii sa fim foarte atenti la materialul produsului, la compoziția acestuia iar la îmbrăcămintea pentru copii mai mici acestea sa nu aibe snururi sau cordoane foarte lungi care sa puna in pericol viata acestora existand pericolul strangularii si nu in ultimul rând sa fim atenți la avertismentele referitoare la mențiunile privind varsta copilului care poate consuma sau utiliza un produs. Produsele achiziționate trebuie oferite copiilor conform mențiunilor inscripționate pe ambalaj fără a face abatere de la acestea putând duce la accidente nedorite. Toate aceste de cele mai multe ori le uitam sau le trecem cu vederea sau nici macar nu le cunoastem si dorim sa facem o surpriza copilului sau sa vedem un zambet care se poate transforma in lacrimi. Așa ca haideti sa fim mai atenti, sa adoptam o9atitudine ! si sa fie o zi de 1 iunie in fiecare zi pentru copii din viata noastra, pentru copii de langa noi si pentru toti copii din lume. La Multi Ani ! de 1 Iunie cu o9atitudine !’

Sorin Mierlea Presedinte InfoCons

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal