Emisiile de CO2 ale autoturismelor rămân o problemă pentru UE

Autoturismele și camionetele emit aproximativ 15% din emisiile de CO2 din UE, care provoacă schimbări climatice. Transportul este singurul sector în care emisiile de gaze cu efect de seră sunt în continuare mai ridicate decât în 1990.

Încurajarea standardelor privind emisiile de la automobile ar contribui la atingerea obiectivelor UE în materie de climă pentru 2030, iar consumatorii ar economisi la facturile de combustibil.

Date recente arată că, după o scădere substanțială în ultimii ani, emisiile de la mașinile noi au crescut în medie cu 118,5 g CO2/km anul trecut. Conform regulilor în vigoare, mașinile noi nu trebuie să emită în medie mai mult de 95 g CO2/km până în 2021.

Citește și:

Uniunea Europeană sprijină supraviețuitorii violenței sexuale în conflict

Numărul mașinilor electrice crește rapid, dar acestea reprezintă încă mai puțin de 1,5% dintre mașinile nou înregistrate.

Comisia Europeană a propus reducerea limitei din 2021 cu 15% până în 2025 și cu 30% până în 2030. Noile obiective sunt exprimate în procente deoarece standardul de 95 g/km trebuie recalculat conform noilor teste, mai riguroase, de măsurare a emisiilor, care reflectă mai bine condițiile reale de condus.

Membrii comisiei parlamentare pentru mediu au declarat că emisiile ar trebui reduse cu 20% până în 2025 și cu 45% până în 2030. 40% dintre mașinile noi vândute începând cu anul 2030 ar trebui să fie electrice și hibride. Deputații au solicitat, de asemenea, măsuri UE în ceea ce privește locurile de muncă și competențele pentru a ușura trecerea industriei automobilelor la mașini mai curate.

Săptămâna viitoare, la Strasbourg, deputații europeni votează în plen asupra acestor amendamente.

Sursa: europa.eu.

Citește și:

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal