Aditivul alimentar E102, cunoscut sub numele de Tartrazină, este un colorant sintetic utilizat pe scară largă în industria alimentară pentru a conferi produselor o nuanță de culoare portocalie sau galbenă. Cu toate că este un aditiv alimentar comun, Tartazina a fost în centrul atenției și a generat controverse în ceea ce privește siguranța și efectele asupra sănătății. Vom explora în continuare detaliile despre E102 – Tartrazină, începând cu ce este, cum se obține, care sunt utilizările sale, efectele asupra sănătății și controversele asociate.
E102 – Tartrazină: culoarea și controversele din industria alimentară
InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.
Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!
**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal