E102 – Tartrazină: culoarea și controversele din industria alimentară

Aditivul alimentar E102, cunoscut sub numele de Tartrazină, este un colorant sintetic utilizat pe scară largă în industria alimentară pentru a conferi produselor o nuanță de culoare portocalie sau galbenă. Cu toate că este un aditiv alimentar comun, Tartazina a fost în centrul atenției și a generat controverse în ceea ce privește siguranța și efectele asupra sănătății. Vom explora în continuare detaliile despre E102Tartrazină, începând cu ce este, cum se obține, care sunt utilizările sale, efectele asupra sănătății și controversele asociate.

Ce Este Aditivul Alimentar E102Tartrazină? cat si alte informatii puteti regasi pe urmatorul link :   AICI 

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal