Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța , Director General Carmen Răducu – 20 de ani InfoCons Protecția Consumatorului

InfoCons Protectia Consumatorului Protectia Consumatorilor DGASPC Constanta

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța

Director General Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța

Carmen Răducu

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța oferă asistență, protecție și servicii sociale pentru familii și copii aflați în situații de risc sau vulnerabilitate. Instituția oferă consultanță, consiliere, protecție și suport pentru a preveni sau reduce riscul abzului și neglijării și pentru a îmbunătăți calitatea vieții copiilor și familiilor afectate de probleme sociale. Totodată, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța oferă asistență socială, consiliere și alte servicii conexe pentru persoanele aflate în situații temporare sau permanente de nevoi speciale.

De la înființare și până în prezent, în structura instituției au apărut treptat noi servicii și compartimente, pe măsură ce preocupările acesteia s-au amplificat și diversificat. În sfera protecției copilului s-au parcurs etape importante ale reformei: au fost închise centrele de plasament de tip vechi cu capacitate mare, au fost înființate servicii alternative oi ( case de tip familial, apartamente familiale, centre de zi sau centre de recuperare pentru copilul cu dizabilități). În domeniul protecției persoanelor adulte cu dizabilități, reforma a urmărit reorganizarea sau modernizarea centrelor existente, reducerea capacității acestora sub 50 de beneficiari și înființarea de noi servicii.

În prezent, pentru persoane adulte funcționează centre de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități, locuințe maxim protejate pentru persoane adulte cu dizabilități, centre respiro pentru persoane adulte cu dizabilități, centru de zi, centru de recuperare pentru adulți, cămin pentru persoane vârstnice sau locuință protejată pentru victimele violenței domestice.

Prin obiectivele specifice ne propunem să identificăm cele mai bune soluții să-i protejăm pe copiii aflați în situații de risc, abuzați, neglijați, exploatați de rude, să fim alături de adulții cu dizabilități și să prevenim abandonul în cadrul familiei.

Actualmente, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța are în implementare o serie de proiecte cu finanțare europeană sau guvernamentală, care au ca obiective principlae promovarea intereselui superior al beneficiarilor rezidenți în serviciile sociale din subordine. Dezinstituționalizarea și prevenirea instituționalizării precum și integrarea acestora în rândul comunității.

Dorim pe această cale să transmitem gânduri calde beneficiarilor cărora le asigurăm măsuri de protecție socială să aibă parte de zâmbete și multă sănătate.

Testimonialul poate fi vizualizat AICI

InfoCons Protectia Consumatorilor Protectia Consumatorului

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal