Aditiv alimentar din categoria regulatorilor de aciditate şi umectanţilor. Este sarea de potasiu a acidului malic. Se prezintă sub forma E351(i) – Malat acid de potasiu sau E351(ii) -Malat de potasiu. Se utilizează în cantităţile prevăzute de reţete în produse lactate, brânzeturi şi înlocuitori de brânză, grăsimi tartinabile, sosuri, supe şi ciorbe instant, condimente, produse din fructe, legume, peşte, carne, ouă, cereale, băuturi alcoolice si nealcoolice, dulciuri, îngheţată etc.
Cantitate max zilnica permisa/corp: Nespecificat
Descriere cantitate max zilnica permisa: Nu s-a stabilit o doză maximă admisă.
Doza de încorporare în alimente: Nespecificat
Descriere doza de încorporare în alimente: Se utilizează în cantităţile prevăzute de reţete.
Efecte secundare: NU
Descriere efecte secundare: Nu s-au semnalat efecte secundare la cantitatile incorporate in alimente.
Contraindicatii:Nespecificat
Descriere contraindicatii:
Utilizabil pentru copii: NU
Descriere utilizare copii: Nu este permis in alimentele destinate sugarilor si copiilor mici.
Malat de potasiu
« Înapoi la index