Aditiv alimentar cu rol de antiaglomerant, plasticizant pentru guma de mestecat şi compus de aromă, utilizat şi în produse de patiserie, conferind aromă de unt. Se utilizează şi ca substanţă-suport pentru alţi aditivi, sau constituent al altor aditivi. Acidul stearic este o componentă normală a oricărei grăsimi. Pentru uz industrial se obţine din grăsimi animale sau vegetale.
Cantitate max zilnica permisa/corp: Doza zilnică nu este limitată .
Descriere cantitate max zilnica permisa: Doza zilnică nu este limitată .
Doza de încorporare în alimente: Nespecificat
Descriere doza de încorporare în alimente: Se adauga in cantitatile prevazute de retete.
Efecte secundare: NU
Descriere efecte secundare: Nu s-au semnalat efecte secundare la cantităţile folosite în produsele alimentare.
Contraindicatii:Nespecificat
Descriere contraindicatii:
Utilizabil pentru copii: NU
Descriere utilizare copii: Nu sunt permisi în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici.
Acizi graşi
« Înapoi la index