Aditivi alimentari cu rol de stabilizatori şi emulgatori. Se obţin prin sinteză chimică din grăsimi animale sau vegetale în produse fine de patiserie, deserturi, produse de cofetărie pe bază de zahăr, gheaţă alimentară, ca agent de clarificare a băuturilor răcoritoare, în produse dietetice ,glazuri dulci.
Cantitate max zilnica permisa/corp: 25 mg/kg corp
Descriere cantitate max zilnica permisa: Doza zilnică admisă pentru consumul uman este de până la 25 mg/kg corp, doză ce poate fi foarte uşor de depăşit, mai ales de către copii.
Doza de încorporare în alimente: 5-30 g/kg
Descriere doza de încorporare în alimente: Se utilizează în cantităţi de 1-5g/kg în produse fine de patiserie, deserturi, produse de cofetărie pe bază de zahăr, gheaţă alimentară, ca agent de clarificare a băuturilor răcoritoare, în produse dietetice şi în cantitate de 30g/kg în glazuri dulci.
Efecte secundare: Nespecificat
Contraindicatii:Nespecificat
Descriere contraindicatii:
Utilizabil pentru copii: NU
Descriere utilizare copii: Nu sunt permişi în alimente destinate sugarilor şi copiilor mici.
2-diolului cu acizii grasi
« Înapoi la index