Tip: Ingredient
Definiție
Aditiv alimentar din categoria coloranţilor sintetici obţinut din gudron de huilă. Conferă culoarea albastră şi este admis a se folosi singur sau în combinaţie cu alţi coloranţi, într-o gamă diversă de produse, cum sunt: băuturile alcoolice şi nealcoolice, produse conservate din fructe şi legume, deserturi pe bază de grăsimi, fructe sau lapte, prăjituri, biscuiţi, napolitane, snacksuri, produse de cofetărie, preparate şi conserve din peşte, brânză topită, sosuri, condimente, muştar, suplimente alimentare şi preparate dietetice etc.
Cantitate max zilnica permisa/corp: 12,5 mg/kg corp
Descriere cantitate max zilnica permisa: Doza zilnică admisă pentru consumul uman este de până la 12,5 mg/kg corp.
Doza de încorporare în alimente: 150-500mk/kg
Descriere doza de încorporare în alimente: Doza de încorporare în alimente
Efecte secundare: DA
Descriere efecte secundare: Unele persoane acuză reacţii alergice.
Contraindicatii: DA
Descriere contraindicatii: NU este recomandat copiilor hiperactivi.
Utilizabil pentru copii: NU
Descriere utilizare copii: Nu este permis in alimentele destinate sugarilor si copiilor mici.