Ziua Internationala a Drepturilor Consumatorilor

Au trecut cincizeci de ani de cand preşedintele american John F. Kennedy afirma în faţa Congresului SUA importanţa esentiala a protejării drepturilor consumatorilor. Dreptul de a fi ascultat, de a alege, de a fi informat, de a fi în siguranţă, reprezintă doar câteva dintre elementele la care consumatorii sunt indreptatiti şi totuşi, aceste drepturi rămân deseori ignorate.

Astăzi, la 50 de ani de la momentul 15 martie 1962, sărbătorim aniversarea Zilei Internaţionale a consumatorilor si, în calitate de membru al Parlamentului European, de reprezentant al cetăţenilor europeni dar şi in calitate de simplu consumator, fac apel la o atentie sporita atat din partea institutiilor europene cat si nationale pentru protejarea drepturilor legitime ale tuturor consumatorilor. De asemenea, vreau sa asigur toti consumatorii romani dar si europeni de angajamentul meu puternic in favoarea protejarii intereselor acestora in special din aria personala de activitate precum serviciile de telefonie si roaming in cadrul UE sau produsele industriale si din domeniul energiei.

Ioan Enciu,
Membru al Parlamentului European 2012

Catre InfoCons – Asociatie de Consumatori

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal