De Ziua Copilului , ai grijă la alertele pentru jucăriile și produsele de îmbrăcăminte oferite în dar copilului tău ! Fii informat cu Aplicația InfoCons !

InfoCons Protectia Consumatorului Ziua Copilului

Astăzi, 1 iunie,  celebrăm Ziua Copilului , iar InfoCons prin  Aplicația Gratuită InfoCons , vine în sprijinul părinților pentru a-și proteja copiii în fața produselor nealimentare nesigure, oferindu-le acces acces rapid și facil la sistemul de alertă rapidă  privind produsele nealimentare precum  jucării, produse de îmbrăcăminte, rechizite și alte produse care pot prezenta riscuri pentru sănătatea și siguranța copiilor.

Utilizând Aplicația  InfoCons, părinții pot fi la curent cu cele mai recente informații și avertismente legate de produsele disponibile pe piață. Prin intermediul alertelor pentru produsele nealimentare actualizate zilnic, părinții pot lua măsuri preventive și pot face alegeri mai sigure în ceea ce privește achizițiile pentru copiii lor.

Cu ajutorul Aplicației InfoCons, părinții pot avea o mai mare încredere că produsele pe care le achiziționează sunt în conformitate cu standardele de siguranță și pot proteja sănătatea și bunăstarea copiilor lor.

Citește și : Din luna ianuarie 2023, consumatorii vor putea returna ambalajele diferitelor produse

Prin intermediul Aplicației InfoCons , disponibilă în 33 de limbi , consumatorii au acces direct la alertele pentru produsele alimentare și nealimentare la nivelul Uniunii Europene !

Astfel, în urma accesării secțiunii dedicate alertelor , consumatorii pot afla :

Pentru produsele nealimentare :

– denumire produs ;

– țara vizată ;

– gradul de risc ;

– orginea produsului ;

– data la care intră alerta în vigoare ;

– Fotografia cu produsul vizat ;

Lunar sunt transmise peste 90 de alerte rapide privind produsele nealimentare destinate copiilor, printre acestea numărându-se produse precum:

Citește și : Restaurantele trebuie să afișeze ingredientele , declarația nutrițională și aditivii pentru preparate

-cărucioare pentru copii;

-îmbrăcăminte pentru copii;

-jucării (păpuși, animăluțe de plus, mingii, etc.)

-Trotinete;

-Rechizite (creioane, ghiozdane, carioci, acuarele )

Cu ajutorul Aplicației InfoCons, consumatorii pot accesa rapid și ușor alertele referitoare la produsele nealimentare într-un singur loc, fără a mai fi nevoie să parcurgă un proces greoi de căutare, care adesea implică pierdere de timp sau este fără succes. Alertele pentru produsele nealimentare din cadrul Aplicației InfoCons sunt organizate în mod cronologic, astfel încât consumtorii pot vedea cea mai recentă alertă înainte de cele mai vechi, oferindu-le astfel informații actualizate și relevante în timp real.

Citeste si : Garanțiile pentru produse cu defecte

Atenție! Înainte de achiziționare , accesați Aplicația InfoCons pentru a vă asigura că produsele nu fac sau nu au făcut obiectul  alertelor pentru produsele nealimentare emise de Uniunea Europeană .

Aplicația InfoCons este disponibilă pentru orice sistemul de operare IOS, Android , Huawei .

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal