InfoCons partener în cadrul Proiectului European privind creșterea capacității şi capabilității organizațiilor nonguvernamentale, în domeniul protecției consumatorilor

În data de 15 septembrie 2021, Reprezentanții Asociației InfoCons au participat la întâlnirea informală de lansare a proiectului European privind creșterea capacității şi capabilității organizațiilor nonguvernamentale, în domeniul protecției consumatorilor – ”Increasing the Capacity of CSOs for Consumer Protection/ ” (TUKOBIR Project) https://www.tuketici.eu/

Acest proiect reunește organizațiile societății civile din Turcia și Uniunea Europeană, în jurul unor teme comune, pentru schimbul de cunoștințe și experiență, pentru a pune bazele unui transfer eficient de bune practici între organizații.

Organizațiile partenere:

Asociația TUKO-BİR (Turcia) și Asociația InfoCons, România (INFOCONS) au primit finanțare de la Civil Society Support Programme – III (CSSP – III), finanțat de Uniunea Europeană.

Obiectivul general al proiectului:

Consolidarea societății civile, pentru protecția consumatorilor în Turcia.

Obiective specifice

-Consolidarea capacității organizaționale și instituționale a organizațiilor de consumatori din Europa.

-Să monitorizeze, să facă lobby, să pledeze şi să participe la luarea deciziilor privind protecția consumatorilor.

Rezultate estimate

  • Creșterea capacității de comunicare, management și advocacy;
  • Monitorizarea sporită a drepturilor consumatorilor la nivel de politici și de punere în aplicare;
  • ”Foaie de parcurs” privind protecția consumatorilor;
  • Intensificarea colaborării cu autoritățile publice, pentru rezolvarea problemelor consumatorilor;
  • Creșterea gradului de conștientizare, pentru luarea deciziilor de politică publică necesare.

Beneficii

O rețea internațională mai puternică de consumatori, va împărtăși cele mai bune practici pe domeniu, și va ajuta la rezolvarea problemelor politice legate de protecția consumatorilor, în Turcia

Rezultatele proiectului (crearea de rețele internaționale a organizațiilor de consumatori din Europa) vor contribui la creșterea capacității organizatorice și instituțională a TUKOBIR, prin participarea la cursuri de formare.

Aceasta va spori, de asemenea, participarea organizațiilor de consumatori la politica publică și la luarea deciziilor de îmbunătățire a vieții democratice în Turcia

Această primă întâlnire a avut drept scop prezentarea, de către coordonator, a informațiilor necesare pentru implementarea proiectului și oferirea oportunității de a discuta despre proiect.

INFOCONS mulțumește, pe această cale, coordonatorului proiectului pentru angajamentul luat, fiind cu adevărat convinși că va fi un real succes.

 

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal