Pentru a citi prima parte a acestui articol, click aici.
Este important să reduceți consumul de sodiu pentru a vă menține presiunea sângelui redusă. Cel mai probabil cunoașteți deja acest lucru, însă nu este deloc ușor de pus în aplicare. Chiar și dacă alegeți alimente sănătoase, cantitatea de sodiu din acestea se poate aduna și deveni destul de mare. Iată câteva soluții pentru a începe să eliminați cantități considerabile de sodiu din dieta dumneavoastră zilnică:
5. Alege să îți faci un stoc de legume în loc să folosești borș
Este mai bine să folosiți rezervele dumneavoastră proprii de legume decât să folosiți un borș achiziționat din comerț. Cercetările au arătat că borșul poate conține cu până la 370 de miligrame mai mult sodiu decât alternativa sa, un stoc de legume propriu.
6. Clătiți alimentele la conservă
Alimentele precum legumele sau fasolea la conservă pot avea un conținut ridicat de sodiu. Dacă nu vreți să optați pentru o variantă cu un nivel de sodiu redus, puteți clăti produsele într-o strecurătoare, pentru a elimina până la 40% din cantitatea lor de sodiu.
7. Cerințe speciale la restaurant
Nu trebuie să vă fie teamă să cereți ca mâncarea dumneavoastră să fie preparată fără sau cu cât mai puțină sare, mai ales că majoritatea felurilor servite la restaurante sunt deja sărate. De asemenea, este bine să optați ca sosurile și dressing-ul pentru salată să vă fie servit separat, și nu amestecat cu preparatul, pentru că și acestea conțin cantități importante de sodiu.
8. Gustați înainte
Foarte mulți oameni presară sare peste alimente din obișnuință. Este însă mai bine să nu facem asta, și să gustăm preparatul înainte de a-i adăuga mai multă sare.
9. Nu folosiți sare în timp ce gătiți
Este mai bine să oferiți gust alimentelor folosind ierburi și condimente. Puteți utiliza busuioc uscat, pătrunjel sau suc de lime. Dacă vreți totuși puțină sare în farfurie, presărați înainte de a mânca. Atunci când aceasta este pe suprafața preparatului, veți simți un gust mai pronunțat. O altă idee ar fi folosirea sării de mare. Deși cantitatea de sodiu este aceeași cu cea iodată, cristalele sale sunt mai mari, și astfel e posibil ca o cantitate redusă să vă satisfacă dorința de gust.
– Producția și comerțul cu portocale în UE
– Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?
– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!
– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!