Cum sa aveti o masa fara a risipi alimentele!
- Inspirativa din retete noi pentru a folosi ingrediente noi, astfel incat sa aveti noi perspective in cee ace priveste pregatirea mesei cat si din perspectiva listei de cumparaturi pentru ingredientele necesare noii retete.
- Incercati sa mergeti la cumparaturi dupa ce ati servit masa (sau pastrati o gustare pe care o puteti manca in timpul acestora) . O persoana flamanda va tinde sa cumpere mai mult decat are nevoie.
- Inainte de a merge la cumparaturi verificati ce aveti deja in frigider si faceti o lista cu alimentele care va lipsesc si care va sunt necesare.
- In magazin incercati mai intai sa urmati lista de cumparaturi. Ganditi-va daca este necesar sa cumparati anumite produse aflate la promotii ( ex.: trei la pret de doua, etc.) care nu sunt pe lista dvs.
- Cand organizati anumite mese, incercati sa nu portionati alimentele, astfel fiecare invitat va avea posibilitatea sa aleaga ce si cat vor sa consume. De asemenea estimate mancarea necesara pentru o astfel de masa in functie de numarul persoanelor invitate (cea mai mare cantitate de alimente este risipita in perioada sarbatorilor de Craciun si Paste)