Cum alegi ochelarii de soare pentru a-ți proteja ochii?

Căutați-i pe cei cu cea mai mare protecție. Când faceți cumpărături pentru ochelari de soare, alegeți o pereche cu o etichetă care specifică faptul că produsul blochează 100% din razele UVA și UVB, cele două tipuri cele mai îngrijorătoare pentru ochii noștri. Puteți căuta, de asemenea, pe etichetă, termenul ‘UV 400’, ceea ce înseamnă același lucru.

Alegeți lentile mari. Chiar și în timp ce purtați ochelari de soare, unele dintre razele soarelui vă pot atinge ochii și pielea din jurul lor. Alegerea unor lentile mai mari poate ajuta la maximizarea capacității ochelarilor de soare de a opri razele să ajungă la ochi și la piele. Ochelarii de soare obișnuiți, care se conformează dupa curba feței, sunt chiar mai buni. Adăugați o pălărie, care poate oferi protecție suplimentară pentru ochi.

Citește și:

Sfaturi pentru consumatori la achiziția laptelui și a produselor din lapte

Cei mai eficienți ochelari de soare nu sunt neapărat mai scumpi. Puteți găsi ochelari de soare cu protecție 100% împotriva razelor ultraviolete și la prețuri mici.

Nu vă faceți griji cu privire la culoarea lentilelor. Este posibil să fiți atras de lentilele în diferite culori sau nuanțe sau de cele care sunt oglindite sau polarizate. Este important să știți însă că niciuna dintre aceste caracteristici nu afectează cât de multă lumină vor bloca ochelarii de soare, deși lentilele polarizate pot ajuta la reducerea strălucirii, care poate fi iritantă, mai ales dacă vă aflați în apă.

Luați-le ochelari de soare și copiilor. Deși consecințele afectării ochilor de către soare ar putea să nu fie evidente până la o vârstă înaintată, acestea pot începe să se acumuleze încă de la o vârstă fragedă. Așadar, este indicat ca și copiii dumneavoastră să poarte ochelari de soare. Optați pentru lentile cu o etichetă care spune că sunt fabricate din policarbonat, nu din sticlă, deoarece cel dintâi este rezistent la impact și este mai puțin probabil să se spulbere dacă ochelarii sunt loviți în timpul unui joc de volei sau al altor activități.

Sursa: consumerreports.org

Citește și:

Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal