Persoanele care suferă de astm pot avea un risc mai mare dacă sunt infectate. Aceste persoane NU trebuie să oprească medicaţia pentru astm din proprie iniţiativă.

Persoanele cu forme moderate și severe de astm, au un risc mai mare de a dezvolta forme complicate în urma unei infecții cu noul coronavirus. De aceea se recomandă respectarea cu strictețe a măsurilor de autoprotecție: distanțare fizică față de alte persoane, evitarea pe cât posibil a părăsirii locuinței, igiena strictă a mâinilor și obiectelor cu care intră în contact, evitarea aglomerației.

Este recomandat ca pacienții diagnosticați cu astm (adulți și copii) să NU își oprească medicația din proprie inițiativă, inclusiv corticosteroizii inhalatori sau orali, fără a consulta un medic. Administrarea medicației trebuie realizată conform recomandărilor medicului curant. În cazul unei exacerbări a simptomelor specifice astmului, este recomandat ca pacienții să urmeze planul terapeutic recomandat și să ia imediat legătura cu medicul curant în vederea stabilirii celui mai eficient tratament.

NU modificați schema terapeutică! NU eliminați sau adăugați medicamente în schema terapeutică fără recomandarea unui medic!

Sursa: Observatorul Român de Sănătate

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal